Pod pirátskou vlajkou vzhůru za dobrodružstvím!

Červen 2007


Diplomy k 50. bleskovce

30. června 2007 v 16:51 | Áďa |  Bleskovky
správné odpovědi:
1.9
2.Sao feng zemřel,nastoupila Elizabeth Swann
3.4
4.Elizabeth Swann
5.v zátoce vraků
6.protože krále volili pirátští páni a každý hlasoval pro sebe
7.Cpt. Teague Sparrow, Cpt. Jack Sparrow
8.Calypso(Kalipso)
9.-
10.-

vyhrávají: Klára,Betka a Keira00

50. bleskovka-Ukončena

30. června 2007 v 12:19 | Áďa |  Bleskovky
1.Kolik je pirátských pánů?
2.jaký z nich zemřel a kdo nastoupil po něm?
3.Kolik bylo Bratrských sněmů?
4.Kdo se stal pirátským králem?
5.Kde se koná Bratrský sněm?
6.Proč dřív nebyl pirátský král?
7.Jak se jmenuje strážce zákoníku a koho je otec?
8.Koho Bratrský snem uvěznil do lidského těla?
9.Jakého pirátského pána máš nejradči?
10.Koho z pirátů chceš na diplom?

první 3 vyhrávají

fotky Geoffreye

28. června 2007 v 14:17 | Áďa |  Geoffrey Rush



Geoffrey Rush
Geoffrey Rush
Geoffrey Rush - obrázek



filmografie Geoffreye

28. června 2007 v 14:03 | Áďa |  Geoffrey Rush
1996-Záře
1998-Bídníci
1998-Královna Alžběta
1998-Zamilovaný Shakespeare
1999-Mystery Men
1999-Dům hrůzy
2000-Quills-Perem markýze de Sade
2001-Agent z Panamy/Krejčí z Panamy
2002-Frida
2003-Hledá se Nemo
2003-Ned Kelly
2003-Plavat proti proudu
2003-Piráti z Karibiku:Prokletí Černé perly
2003-Nesnesitelná krutost
2004-Život a smrt Petera Sellerse
2005-Mnichov
2006-Piráti z Karibiku:Truhla mrtvého muže
2007-Piráti z Karibiku:Na konci světa
2007-Královna Alžběta:zlatý věk


Životopis Geoffreye

28. června 2007 v 13:51 | Áďa |  Geoffrey Rush
Australský herec, který se dočkal světové popularity až ve svých 44 letech. Vystudoval Queenslandskou univerzitu a poté nastoupil do Queenslandské divadelní společnosti. Aby se zdokonalil, studoval 2 roky pantomimu v Paříži. Po návratu pokračoval v divadelní práci např. ve hře Král Lear nebo v Beckettově Čekání na Godota, kde hrál společně s Melem Gibsonem. V 80. letech začal hrát i ve filmu. Jeho debutem je snímek HOODWINK (1981). Dále se však v
//<![CDATA[ //]]>
ěnoval především divadlu, a to i jako režisér.

Až v roce 1996 přišel film DĚTI REVOLUCE a krátce na to vůbec jeho nejvýznamnější počin - ZÁŘE. Za roli geniálního klavíristy, trpícího psychickou poruchou, dostal nespočetně cen včetně Oscara. Pak následuje jedna důležitá role za druhou, jako napríklad postava královského důvěrníka v KRÁLOVNĚ ALŽBĚTĚ (1998). Za roli v ZAMILOVANÉM SHAKESPEAROVI (1998) získává dokonce nominaci na Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. Třetici historických filmů z roku 1998 uzavírají BÍDNICI, kde ztvárnil podlého inspektora Javerta.

Po filmu z budoucnosti MYSTERY MEN (1999) se opět vrací do kostýmu, a to v béčkovém, chlípném, ponurém dramatu QUILLS (2000). Ani za tento film na něj jak diváci, tak kritika nešetřili chválou a za ztvárnění markýze de Sade byl opět nominován na Oscara, tentokrát za nejlepší výkon v hlavní roli. V roce 2002 ho Salma Hayek přibrala do "svého" projektu, dramatu o mexické malířce FRIDA, kde Rush hrál Leona Trotskyho.

Řetězec 8

27. června 2007 v 12:11 | Áďa |  Ostatní
tenhle řetězec jsem našla na:http://eviiika.blog.cz
1.) Posloucháš nějakou muziku? Jo
2.) Jakej žánr?zadnej jen to co se milíbí
3.) Máš rád/a muziku? Jak kterou
4.) Udělal/a bys pro ni všechno? ne
5.) Opravdu? jo
6.) Jseš si tím jistá/ý? jo
7.) Proč?Protože je to jen muzika a ne film
8.) Máš oblíbenýho zpěváka? ne
9.) Fajn, to se máš, ale já nechci slyšet jeho jméno, co se ti na něm líbí? nic
10.) To je všechno? jo
11.) A co oblíbená zpěvačka, existuje pro tebe? možná jo
12.) Neříkej mi její jméno, nechci ho slyšet, proč ji máš rád/a? Protože umí zpívat
13.) A co skupina? Kterou žereš? žádnou
14.) Proč tuhle? Přece existujou i lepší! možná
15.) Co třeba Blue, nebo Kelly Family, ty se ti nelíbí? A co Eva a Vašek? Ty jsou přece úžasný. No tak to určitě ne
16.) A co ti na tvý oblíbený skupině vadí? nic
17.) Tak proč ji máš rád/a? nemám
19.) Chtěl/a bys, aby tohle teď byla poslední otázka? jo
20.) Jo? Jo
21.) Fakticky? Jo
22.) Takovou radost ti neudělám :D Zpíváš ty v nějaké kapele, skupině nebo jen tak sám/ sama? Ne jen někdy sama
23.) Jakej žánr? nevim
24.) Zpíváš písničky od svých oblíbenců? spíš melodie z oblíbenejch filmů
25.) Proč? protože
26.) Jestli jo, víš, že je to kopírování? no to nevim a je mi to jedno
27.) Ještě pořád chceš zpívat jejich písničky? Jo
28.) Nenapadlo tě třeba někdy vymyslet písničku svojí? ne
29.) Proč? Byl/a bys originál! ne
30.) Už chceš, aby byl konec? jo moc
31.) No dobře, tak posledních pár otázek, jo?:) hmmm..
32.) Tancuješ rád/a? ne
33.) Jakej druh tanců nejradši? žádnej
35.) Tancuješ sama, nebo někam chodíš ? ani jedno
36.) Viděl tě někdy někdo tancovat? nevim
37.) A líbilo se mu to? jak to mám asi vědět
38.) Chtěl/a bys bejt slavná tanečnice/tanečník? ani ne
39.) Proč? Protože by mě to nebavilo
40.) Tak já už teda budu končit, ale ještě mě napadá jedna otázka. no konečně
41.) Máš rád, když na blogu hraje hudba? jak která
42.) Proč? protože když se mi asi nelíbí tak jí poslouchat nechci
43.) Někomu vadí, když je to autoplay, tobě? nevim
44.) Líbí se ti písnička Pump It od BEP? nevim nikdy jsem jí neslyšela
45.) Fakt? hmm
46.) A co třeba Bílá orchidej od Evy a Vaška? Taky ji tak žereš? ne
47.) Myslíš si, že Eva a Vašek mají na Slavíka? je mi to jedno ale ne
48.) Já myslim, že určitě... přál/a bys jim ho? mě jsou úlně ukradený
49.) Tak dobře, už budu končit, snad ještě jenom... co zas?
50.) Bavil tě tenhle řetězák? ne!
51.) Proč? no protože to jsou docela blbý otázky
52.) Tak už teda čahoj. no nazdar
53.) Počkej ještě, napiš třináct blogů, třináctka je přeci mocné čílso, které si tohle mají vyplnit, ju? Pokud nenapíšeš, tento řetězák nemá cenu. Nesmíš napsat: Ať si to vyplní, kdo chce. A nezapomeň: řetězáky jsou od toho, aby šli jako řetěz a šířili se, tak je šiř!
no nebudu psát kdo teda chce ale ať
to teda vyplní teda aspoň 13 mých spřátelených blogů
prostě spřátelený blogy


Návštěvnost 18.6.2007 - 24.6.2007

27. června 2007 v 6:52 | Áďa |  Návštěvnost
Návštěvnost 18.6.2007 - 24.6.2007:
Po: 269
Ut: 237
St: 244
Ct: 278
Pa: 258
So: 232
Ne: 248

Celkem: 1766

25.spřátelený blog

24. června 2007 v 16:28 | Áďa |  Spřátelené blogy
další spřátelený blog: http://original-girl.blog.cz/

Diplomy k 49. bleskovce

24. června 2007 v 14:21 | Áďa |  Bleskovky
správné odpovědi:
1.Jack,Barbossa,Elizabeth,Will,Gibbs
2.na Černé perle
3.Jack na Barbossu
4.protože navlhl střelný prach
5.-

vyhrává: Betka a Čiko

49.bleskovka-Ukončena

23. června 2007 v 13:57 | Áďa |  Bleskovky
1.Kdo je na obrázku(stačí čtyři)
2.na jaké jsou lodi?
3.kdo první vystřelí a na koho?
4.proč jim pistole nestřílí?
5.koho chceš z pirátů na diplom?
první dva vyhrávají

Kodex

22. června 2007 v 14:06 | Áďa |  PzK a pirátství
Pirátský zákoník neboli Pirátský kodex sestavili na úsvitu pirátského věku Morgan a Bartholomew. Je to uznávaný soubor ,,doporučení",který pomáhá pirátům řešit sporné situace, aniž by se museli uchýlit k vraždění. Jeho klíčovým principem je právo vyjednávat, které umožnilo řadě výtečníků vykoupit si svobodu a zachránit se před krátkou procházkou po prkně. Pirátský zákoník se předává většinou ústním podáním. S jeho psanou podobou se radí jen málokdo, protože většina pirátů neumí číst.
Velká kniha
Původní zákoník-knihu s nažloutlými stránkami, v níž jsou sepsány pirátské zákony slovy morgana a Bartholomewa-střeží kapitán Teague. Vydá ji jedině na základě příkazu Vládce pirátů
Pod ochranou kapitána Teaguea
Strážce zákoníku-jímž není nikdo jiný než domnělý otec Jacka Sparrowa, kapitán Teague-drží knihu pod zámkem a klíč k němu střeží vězeňský pes. Teague je připraven odstřelit každého, kdo by Zákoníkem pohrdal. Přesto je hluboce přesvědčen, že ten pravý pirátský zákon spočívá v srdci každého piráta a stojí i padá s jedinou otázkou:co člověk může, a co už nesmí.
PRÁVO VYJEDNÁVAT
Jedním z nejdůležitějších ustanovení Zákoníku je právo vyjednávat. Zaručuje všem pirátům právo a možnost přednést svou žádost osobně a přímo veliteli nepřátelské posádky, která ohrožuje jejich život.
Uplatnění práva vyjednávat
Jakmile je vysloven požadavek vyjednávat, útočník nesmí napadeného zabít, mučit nebo ho připravit o některou část těla, dokud napadený nepřednese, co má na srdci. Mezi piráty je toto opatření velice nepopulární-alespoň dokud se Štěstěna neobrátí a oni sami se neocitnou v postavení napadených.
Nedorozumění
Počestní občané, kteří mají tu smůlu a stanou se oběťmi pirátského útoku, se mohou dočkat zklamání, pokud chtějí vyjednávat, aby oddálili svou smrt. Musíte být bohužel pirátem, abyste mohli vyžadovat jeho uplatnění. A jak říká kapitán Barbossa, zákoník je jen takové doporučení.
Vysazení na pustém ostrově
V zákoníku existuje dokonce i návod na to, jak provést vysazení na pustém ostrově. Nejdůležitější je nalést vhodný ostrov. Měl by být opuštěný, stranou námořních cest a pokud možno nezanesený v námořních mapách. Každý muž vysazený na pustém ostrově dostane zbraň s jedinou kulkou a dostatečným množstvím prachu, aby mohl ukončit své utrpení.
ČLÁNEK 2. ODDÍL 1, ODSTAVEC 8
Tato část zákoníku se zabývá dělením kořisti. Začíná optimistickým konstatováním, že kapitán může v časech ,,hojnosti" zvýšit členům posádky podíly na kořisti
ČLÁNEK 2, ODDÍL 2 , ODSTAVEC 1
Ten, kdo první spatří loď s bohatým nákladem, si pro sebe může ponechat nejlepší zbraň, kterou najde na její palubě. Dodatek toto nařízení upravuje: platí jen v případě, že kapitán, první důstojník a bocman tuto kořist nechtějí.

Piráti z Karibiku 4 jako sci-fi?

22. června 2007 v 6:30 | Áďa |  Piráti z Karibiku:4
Piráti vydělávají, a to je to třeba náležitě využít a vyždímat i poslední kapku. To je chytrá strategie filmových studií, a tak není divu, že už se kutí čtvrtí Piráti z Karibiku.
Když nějaká filmová série vydělává spoustu peněz, bylo by bláznovství ji utnout. Sam Raimi může tvrdit jak chce, že Spider-Man 3 je poslední díl uzavřené trilogie. Studio Sony bude chtít čtyřku stůj co stůj, a udělá pro to cokoliv. To samé platí i pro Piráty z Karibiku. Disney bude chtít čtyřku stůj co stůj, a udělá pro to cokoliv. Například nabídne Johnny Deppovi jako honorář za účast v dalším filmu impozantních 40 milionů dolarů (ano, o tom se mluví v hollywoodském zákulisí). Podle různých zdrojů je již téměř najisto potvrzené, že se Piráti z Karibiku 4 připravují, a že v dalších dílech se už rozhodně neobjeví Orlando Bloom nebo Keira Knightleyová. Hlavní postavou se stane dle očekávání Jack Sparrow a údajně se počítá i s Geoffreym Rushem. Vrátit by se podle všeho měl také režisér Gore Verbinski, ačkoliv těsně po premiéře třetích Pirátů prohlásil, že už má moře do konce života dost.
Samozřejmě, žádná z těchto informací není zcela oficiální, ale o stejných věcech mluví hned několik důvěryhodných zdrojů zaměstnaných u Disneyho a jeden z nich poskytl vskutku zajímavé informace. Podle něj se totiž série Piráti z Karibiku může přetvořit v podivnou sci-fi ve stylu Julese Vernea. Producentovi série Jerrymu Bruckheimerovi se údajně taková myšlenka velice zamlouvá a novou trilogii s Jackem Sparrowem v hlavní roli by to výrazně oddělilo od té původní. Hlavním záporákem by mohl být nějaký šílený vědec, který chce ovládnout celý svět pomocí obrovských létajících mechanických strojů, jehož plány se bohužel střetnou s plány legendárního piráta... a nakonec se všichni dostanou až do Atlantidy.

Takové nápady u Disneyho údajně skutečně kolují a osobně si nemyslím, že by to byl až tak špatný nápad. Podle všeho si ovšem na další díl Pirátů ještě pořádně počkáme. Disney neplánuje dát čtyřku do produkce dřív než v roce 2009, ale odhaduje se spíše rozmezí let 2010 - 2011.


24. spřátelený blog

22. června 2007 v 6:18 | Áďa |  Spřátelené blogy
další spřátelený blog: http://kami77.blog.cz/

Návštěvnost 11.6.2007 - 17.6.2007

22. června 2007 v 6:15 | Áďa |  Návštěvnost

Návštěvnost 11.6.2007 - 17.6.2007:
Po: 347
Ut: 333
St: 348
Ct: 285
Pa: 308
So: 276
Ne: 246

Celkem: 2143

Návštěvnost 4.6.2007 - 10.6.2007

22. června 2007 v 6:12 | Áďa |  Návštěvnost
Návštěvnost 4.6.2007 - 10.6.2007:
Po: 549
Ut: 483
St: 401
Ct: 383
Pa: 358
So: 360
Ne: 388

Celkem: 2922


23.spřátelený blog

20. června 2007 v 6:09 | Áďa |  Spřátelené blogy
23. spřátelený blog: http://adulik14.blog.cz/

klikni pls

18. června 2007 v 20:44 | Áďa |  Ostatní
prosím klikněte sem ať vás můžu kousnout(aby mi přibylo pár mincí) a pak se tam určitě taky přihlašte a kousejte lidi je to dobrá hra a nebo můžete být taky rytířem.díky za klik